PYETJE:

Pyetje: Që nga mosha 14-15 vjeçare kam filluar të masturbohem. Më vjen turp pas kësaj dhe nuk e di nëse kjo do të ndikoj në shëndetin tim, nëse do të ketë ndonjë implikim?

Faleminderit që na kontaktuat, ju jeni në vendin e duhur. 
Së pari, unë dua të përgëzoj për guximin tuaj për të folur në lidhje me diçka që është aq e rëndësishme, por edhe tema shumë të pakëndshme për ju. Është shumë mirë që ju keni vendosur ta ndani shqetësimin tuaj. 
Në shoqërinë tonë nuk është aq e zakonshme për të folur për seksualitetin. Ajo është gjithashtu një temë qe trajtohet rrallë në shkolla. Pra, ne jemi të mësuar në lidhje me seksualitetin tonë me veten ose nga miqtë tanë. Shpesh ajo mund të jetë mashtruese që herë pas here as ne, as kolegët tanë nuk kanë informata të besueshme ose përvojë, kështu që ne përballemi me shumë informacione të pasakta ose të gjykimit që vjen nga turpi apo pasiguria e tyre. Në këtë situatë ne zakonisht fillojmë ta ndjejme turpin dhe vetë-gjykimin. Ajo është shumë më e dukshme në mesin e vajzave që në seksualitet shoqëria mashkull është më i pranuar dhe perceptohet si e natyrshme, ndërkohë që ka një hapësirë të vogël për të folur në lidhje me seksualitetin femëror dhe shumë më tepër vëmendje i kushtohet virgjërisë. Këto pikëpamje kolektive nuk janë të bazuara në një ligj apo natyra dhe nuk janë të mbështetur nga shkenca, por ende në atë lloj të kontekstit social te ri lehtësisht pranon ato pikat e shikoni dhe e konsideron veten si të keqe dhe mëkatar, sepse ajo është masturbim dhe / ose nëse ka marrëdhënie seksuale para martesës. 
Statistikat tregojnë vijim: Gratë po masturbojne shumë më tepër se supozuar. Një studim tregoi se 92% e grave masturbojnë tre herë në javë, ndërsa shkencëtarët besojnë se 8% bëjë të njëjtën gjë, por ata nuk janë të kënaqur ta pranojnë këtë. Gjithashtu, është e njohur se gratë janë masturbuese nga kohërat e lashta dhe se ndërsa masturbimin ata mund të përjetojnë orgazmë të fortë më pas në marrëdhënie seksuale me një partner. Ka pasur raste kur masturbimi është perceptuar si e keqe, por tani është vërtetuar se me femrat masturbim mund të zvogëlojë dhimbjet menstruale. Kështu që nuk ka nevojë për t’u shqetësuar për shëndetin tuaj, në të kundërtën, kjo mund të ju ndihmojë. 

 

Kjo është edhe mënyrë për të marrë më të njohur me trupin tuaj dhe në qoftë se ju nuk keni marrë në lidhje seksuale me partnerin tuaj, kjo mund të ju ndihmojë të gjeni atë që ju kënaq dhe çfarë nuk dhe madje edhe në qoftë se ju keni marrëdhënie seksuale, përmes masturbimit ju dhe tuaj partner mund të gjejnë mënyra të reja për kënaqësi dhe të bëhet edhe më afër. 
Masturbimi është normal gjatë gjithë jetës për të dy burrat dhe gratë. Nuk është e vërtetë se kjo është diçka që vetëm të rinjtë bëjnë. 
Duke pasur të gjitha këto, tha, ju mund të konkludojmë se ju jeni një person krejtësisht normale ri duke bërë çdo gjë njerëzit e tjerë nuk, por gjithashtu nuk flet publikisht për këtë. Dhe kjo është në rregull për të mbajtur atë për veten tuaj dhe të gëzojnë në zbulimin e trupit tuaj dhe seksualitetin tuaj. Sa më shpejt që ju të pranoni atë si diçka të natyrshme, ju do të merrni të relaksuar dhe të lejojë veten më të eksploruar. Dhe mbani mend, kjo është intimiteti juaj dhe ju nuk keni për të ndarë atë me askënd, nëse kjo nuk është e rehatshme për ju. 
Unë shpresoj se jam përgjigjur pyetjes tuaj dhe të ju kam ndihmuar me shqetësimet tuaja. Për çdo pyetje të mëtejshme ose në qoftë se ju doni për të diskutuar disa pikëpamje, ndjehuni të lirë të na kontaktoni përsëri. Ne jemi në dispozicionin tuaj. 
Përshëndetje të përzemërta. 

PYETJE:
Unë jam 19 vjeq dhe unë jam gay. Unë jam vazhdimisht duke mbajtur veten të zënë në mënyrë që të mos mendoj për këtë, por më pas në mbrëmje unë jam duke qarë çdo natë. Atëherë çdo gjë dhemb dhe në një farë mënyre me pëlqej ato qe ndjenjë. Kjo nuk është normale, apo jo? A ka ndonjë mënyrë që të zhduket nga koka apo …?

Tung, faleminderit që na ke shkruar. 
Nisma juaj për të shkruar në lidhje me të është hapi i parë drejt që kanë të bëjnë me atë se çfarë ju pengon. Unë po të shoh se kjo situatë është shumë e pikëllues për ju. Duke u përpjekur të mos për të menduar për këtë temë duke u gjithnjë e më shumë gjëra të tjera për të bërë këtë të mbajtur të pushtuar nuk është një zgjidhje dhe nuk do të ju ndihmojë. Për një periudhë kohe ai mund të duket si ju keni arritur të kapërcyer atë, por në mënyrë të pashmangshme ajo që ju shtyjnë larg do të ju goditi përsëri. Kjo është pikërisht ajo që po ndodh me ju çdo natë, kur ju të përballet me emocionet tuaja. Dhe kjo nuk është e keqe, kjo është mënyra për të marrë në kontakt me trupin tuaj dhe ndjenjat, të përjetojnë ato. 
Është e rëndësishme që të ketë parasysh se fakti që orientimi juaj seksual është i ndryshëm nga ai që është më e pranuar në shoqëri nuk do të thotë se ka diçka të gabuar me ju! Ju nuk janë të gabuara apo të këqija. Në të kundërtën, ju jeni unik pikërisht ashtu siç je. 
Nëse do të ndryshojë perspektivën, që tani duket si një problem, mund të jetë diçka shumë e bukur. Ju duhet të dini se ka shumë njerëz të rinj në një situatë të njëjtë si ju. Ti nuk je vetëm! Në mesin e tyre ka nga ata që pranuan rrugën e tyre dhe i rrethuar veten me ata që janë të ngjashme me ta dhe me të cilët ata mund të jenë të cilët ata janë të vërtetë, pa turp, frikë ose u shqetësoni se si dikush do të reagonin. Ka organizata të shumta në rajonin tonë, ku personat gay mund të takohen, rri dhe të mbështesin njëri-tjetrin. Ka edhe qendrave të këshillimit, ku ju mund të bisedoni me psikologun. 
Mos ngurroni të na kontaktoni përsëri sa herë që ju ndjeni nevojën. 
Përshëndetje të përzemërta. 

 

PYETJE:

Kam pasur marrëdhënie seksuale duke përdorur një prezervativ, por prezervativi u prish. Cikli im menstrual është i rregullt dhe zgjat 28-29 ditë dhe unë zakonisht kam menstruacioneve për 5 ditë. A duhet të marrë në mëngjes pilullat e mija I numërova ditët e mia pjellore dhe unë mendoj se ato nuk janë tani, por gjithsesi unë jam e shqetësuar. Unë kurrë nuk kam përdorur më parë kesi lloj pilula kontraceptive.

Përshëndetje e dashur. 
Periudha e ovulacionit varet nga shumë faktorë, si stresi, dietat, përdorimin e substancave psikoaktive, përfshirë duhanit dhe alkoolit, kështu është e vështirë për treguar nëse keni ditë pjellore ose jopjellor. Përveç kësaj, ka një fakt spermatozoid mund jetojnë deri 5 ditë. 
Unë ju rekomandojmë vizitoni mjekun tuaj dhe konsultoni atë, sidomos për shkak se disa vende rajon këto tableta nuk mund blihet pa një faturë. 
Herët ne mengjes pas pilulës, efikasiteti i tij është i lartë.

PYETJE:
Kam pasur seks oral me personin e unë nuk e di, pa mbrojtje dhe jam derdhur në gojën e saj. Unë shkova për testim dhe ata më thanë që do të vijnë pas gjashtë javësh për të parë testimin dhe gjetjet (reale) ishin negative. Tani unë kam testimin e dytë pas tre muajsh. Çfarë do të testohen tani? Ata më shpjeguan se kjo është një lloj i kontrollit të dyfishtë të disa antitrupave – a jan ato prezente apo jo ose diçka të tillë.

Testet HIV janë në kërkim të antitrupave në organizëm: Niveli specifik i antitrupave është i nevojshëm në mënyrë qe një test mund të njohin ato dhe kjo është arsyeja pse testimi kryhet 2-3 muaj pas marrëdhënies së fundit të rrezikshme. Testi përsëritet si masë parandaluese dhe për shkak të nevojës që çdo rezultati duhet të kontrollohet mire dhe saktë. 
Rastet ndoshta do të konfirmojë rezultatin e mëparshëm, por ata duhet të ndjekin procedura dhe kontroll të dyfishtë. Mos u shqetësoni, siç kemi thënë, ky test është vetëm konfirmim. 
Unë shpresoj se ne u përgjigjigjem në pyetjen tuaj dhe minimizuam stresin tuaj. 
Ne do të donim të dëgjojmë nga ju, kur rezultati arrin. 

PYETJE:
Kam pasur marrëdhënie seksuale të pambrojtura gjatë periudhës së menstruacioneve dhe partneri im eshte derdhur brenda meje. Pas menstruacioneve mora mëngjes pas pilulës dhe bëra test shtatzënie e cila ishte negative. Së shpejti kam vënë re gjakderdhje të lehtë. Kam fituar oreksin, të pini shumë ujë dhe janë rritur sekretimin e cila ka ndryshuar në ngjyrë dhe erë e keqe. A ka mundësi që unë jam shtatzënë? Kur është koha e mirë për të bërë një test shtatzënie përsëri?

Tung, 
Nga çdo gjë ju tha se është vështirë thuhet diçka konkrete. Ajo do jetë mirë qoftë se ju vizitoni gjinekologun dhe bëjë një ekzaminim mjekësor. Mbi këtë bazë një gjinekolog do ju jap shumë informacion mbi atë po ndodh dhe cili është shkaku i mundshem.

PYETJE:
Kur duhet ta vizitojë gjinekologun për herë të parë? Në çfarë moshe? Unë jam e shëndetshëme dhe unë kurrë nuk kam pasur marrëdhënie seksuale.

Nuk ka është një kohë e veçantë për vizitën e parë një gjinekolog. Edhe pse ju nuk keni probleme shëndetësore dhe nuk jeni seksualisht aktive, ju mund shkoni tek një mjek për ekzaminimin e përgjithshëm dhe konsultimit, veçanërisht qoftë se jeni duke planifikuar për bërë seksualisht aktive. 
Nisma juaj qe te informoheni kohë lidhje me shëndetin tuaj dhe mbrojtjen e mundshëm është shumë e lavdërueshme. 
Ne ju sugjerojmë ju konsultoheni me mjekun tuaj dhe kërkoni për këshilla apo rekomandim për një gjinekolog.

PYETJE:
Unë kam 20 vjet dhe 2 vjet unë kam qenë duke bërë seks me të dashurin tim. Ne përdorim një metodë të tërhequr jashtë pasi prezervativët janë të shtrenjta dhe kjo është gjithashtu një ndjenjë më të mirë pa to dhe unë gjithashtu nuk dua të marr pilula për shkak të pasojave të mundshme. A mund të më tregoni se si te jem e sigurt është kjo metodë dhe çfarë është mbrojtja më e mirë për ne?

Tung, 
Marrëdhënie seksuale pa mbrojtje mbart me vete një numër rreziqeve, si nga shtatzënia e padëshiruar dhe i një numri sëmundjeve seksualisht transmetueshme. 
Është e rëndësishme theksohet se tërhequr nga metoda si një metodë e kontracepsionit nuk është e sigurt për shkak lëngët vjen para se vjen sperma, e cila është ngjitës, del nga penisi nga momenti kur njeriu është ngjallur fund marrëdhënieve seksuale dhe asnjë njeri nuk mund kontrollojnë atë. nga ajo është një lëng ngjitës ai përmban një numër vogël spermatozoideve cilat jane tërhequr nga metoda qe bën edhe pasigurt. qoftë se një njeri ka një infeksion seksualisht transmetueshme si HIV, përqendrimi i lartë i virusit është këtë shumë fluide, kështu një prezervativ do jetë mbrojtja e besueshme. 
Pilula kontraceptive tani janë ndryshme nga pilula kontraceptive kaluarën. Ka një keqkuptim te madh pilula moderne mund shkaktojë prishje e ekuilibrit hormonal, flokët shtesë te trupit, etjPër tepër, mjekët e sotme rekomandojë atyre vajzat pikërisht për trajtuar këto probleme. Mjeku duhet përshkruajnë pilula kontraceptive bazë analizave tuaja hormonale kështu ju mund jeni i sigurt se kjo është një gjë e hidhur ju përshtatet.

PYETJE:
Disa herë kam pasur marrëdhënie seksuale me mbrojtje, por tani unë jam i interesuar në atë se si për të përmirësuar ndjenjën, qoftë vajzë mund të merrni shtatzënë gjatë seksit në qoftë se unë nuk e përdori një prezervativ, por të dalë para se të vijë dhe të bëjë atë jashtë. Kam vënë re kur kam bërë atë në krye të penisit shfaqet një lëng ngjitës dhe transparente…

Tung, 
Duke përdorur një prezervativ jo vetëm ju mbron kundër shtatzanisë së paplanifikuar, por edhe nga një numër i infeksioneve seksualisht të transmetueshme që mund të transmetohen gjatë marrëdhënieve seksuale të pambrojtur. Të lëngshme nga një penisi është i sekretuar nga prostatës dhe nuk ka spermë, por para se derdhje ajo mund të përmbajë spermës. Pra, edhe pa derdhje e drejtpërdrejtë ka një shans që një vajzë e merr shtatzënë. Ajo do të jetë më e sigurt për të vazhduar me seksin e sigurtë, dmth. duke përdorur kondom. Gjithashtu, ka metoda të tjera kontraceptive që ne mund të flasim për dhe ju mund të mendoni për të diskutuar dhe për përdorimin e tyre. 
Nëse keni ndonjë pyetje, mos ngurroni të na kontaktoni! 
Përshëndetje