Category Archives: Orientimi seksual

FEMËR-MASHKULL-MASHKULL-FEMËR

Nëse jeni të tërhequr nga të dy gjinit, orientimi juaj është biseksual. Në moshën e pubertetit kjo mund të jetë vetëm një fazë që jeni duke e kaluar, por ju duhet ta dini se shumë psikologë besojnë se shumica e njerzve në botë janë nga natyra biseksual. Kultura është ajo që na detyron të përcaktohemi […]

Posted in Orientimi seksual | Tagged , , | Leave a comment

FEMËR-FEMËR

Nëse ju jeni një vajzë dhe jeni e tërhequr nga vajzat apo gratë tjera, orientimi juaj seksual është lezbike. Lezbiket kanë bërë shumë për emancipimin dhe lirinë e të gjitha grave, kështu që atom und të merren si të guximshme, solidarizuese, dhe intelegjente. Mbajeni këtë në mendje, sepse mund të ndodh që familja dhe miqtë […]

Posted in Orientimi seksual | Tagged , , | Leave a comment

MASHKULL-MASHKULL

Nëse ju jeni një mashkull që është i tërhequr nga mashkujt tjerë, orientimi juaj është homoseksual. Përgjatë historisë, shumë është shkruar për dashurinë midis dy burrave si e ndaluar, por pavarësisht kësaj, edhe sot homoseksualët përjetojnë një periudhë të vështirë të jetës që ndodh kur ata duhet të tregojnë preferencat e tyre seksuale, tek familja […]

Posted in Orientimi seksual | Tagged , , | Leave a comment

MASHKULL-FEMËR

Nëse ju ndjeni tërheqje seksuale ndaj gjinisë së kundërt, orientimi juaj është heteroseksual. Ju i përkisni shumicës dhe ju nuk do të duhet të ballafaqoheni me problemet e diskriminimit shoqëror ndaj pakicave seksuale. Megjithate, ju duhet të dini se heteroseksualizmi nuk është I vetmi orientim “normal”, kështu që është shum e rëndësishme për nxitjen e […]

Posted in Orientimi seksual | Tagged , , | Leave a comment