Presioni mediave


Nuk kemi arsye ta gënjejmë vehtën: ne jetojmë në botë pornografike. Seks reklamat shiten në çdo anë. Prej gomave të automobileve dhe kozmetikës deri te supat. Përderisa ne ecim rrugëve tabelat reklamuese shikojnë drejt neve me qindra trupa të zhveshur në to. Revistat e femrave na ofrojnë “këshilla të vogla për seks të çmendur” përderisa revistat e meshkujve na ofrojnë fotografi të yjeve të pornografisë të rregulluara me photoshop. Në internet, rregullisht na ekspozohen në ekran seks videot, dhe në TV sulmohemi nga skenat erotike. Tekstet e këngëve pothuajse gjithmonë kanë përmbajtje të dashurise, dhe është në rritje numri i atyre rep hit këngëve që i këndojnë seksit, të cilat i përjashtojnë emocionet.

Për arsye të këtyre zërave dhe ngatërresave, mund të ndiheni që keni jetë seksuale më të keqën në botë. Megjithëse secili prej nesh nganjëherë turbullohet nga këto dyshime, duhet të dini se imazhi i mediave të botës nuk është real. Femrat nga kopertina e revistave femërore duken më mirë se të gjitha femrat lexuese te këtyre revistave. Ato në të vërtetë duken më mirë se vetvetja e tyre, natyrale. E njejta gjë vlen edhe për aktoret e pornografisë, ereksioni i të cilëve duket sikur një konstante natyrale e pathyeshme. Përderisa shikoni film pornografik, ju harroni se filmi editohet, kështu që jeta jonë seksuale private gjithmonë parqitet më keq se sa materiali i edituar. Kështu që, fike televizionin dhe harroji faqet me shumë ngjyra nga revistat!

Jeta seksuale e juaja është brenga juaj!

Mos lejoni të pengohet nga ata të cilët kanë për qëllim t’ju shesin: revista, DVD, anti-zbokth shamponat apo modelet e reja të atleteve.

Fakti që jetojmë në kulturë të rënduar seksuale, dëshmon se ne kemi më shumë kërkesa për seks se sa që e praktikojmë në realitet.

« Previous | Next »