Author Archives: atraktor

FEMËR-MASHKULL-MASHKULL-FEMËR

Nëse jeni të tërhequr nga të dy gjinit, orientimi juaj është biseksual. Në moshën e pubertetit kjo mund të jetë vetëm një fazë që jeni duke e kaluar, por ju duhet ta dini se shumë psikologë besojnë se shumica e njerzve në botë janë nga natyra biseksual. Kultura është ajo që na detyron të përcaktohemi […]

Posted in Orientimi seksual | Tagged , , | Leave a comment

FEMËR-FEMËR

Nëse ju jeni një vajzë dhe jeni e tërhequr nga vajzat apo gratë tjera, orientimi juaj seksual është lezbike. Lezbiket kanë bërë shumë për emancipimin dhe lirinë e të gjitha grave, kështu që atom und të merren si të guximshme, solidarizuese, dhe intelegjente. Mbajeni këtë në mendje, sepse mund të ndodh që familja dhe miqtë […]

Posted in Orientimi seksual | Tagged , , | Leave a comment

MASHKULL-MASHKULL

Nëse ju jeni një mashkull që është i tërhequr nga mashkujt tjerë, orientimi juaj është homoseksual. Përgjatë historisë, shumë është shkruar për dashurinë midis dy burrave si e ndaluar, por pavarësisht kësaj, edhe sot homoseksualët përjetojnë një periudhë të vështirë të jetës që ndodh kur ata duhet të tregojnë preferencat e tyre seksuale, tek familja […]

Posted in Orientimi seksual | Tagged , , | Leave a comment

MASHKULL-FEMËR

Nëse ju ndjeni tërheqje seksuale ndaj gjinisë së kundërt, orientimi juaj është heteroseksual. Ju i përkisni shumicës dhe ju nuk do të duhet të ballafaqoheni me problemet e diskriminimit shoqëror ndaj pakicave seksuale. Megjithate, ju duhet të dini se heteroseksualizmi nuk është I vetmi orientim “normal”, kështu që është shum e rëndësishme për nxitjen e […]

Posted in Orientimi seksual | Tagged , , | Leave a comment

Anët e mira dhe të këqija të pasionit

ANËT E MIRA SHËNDETI DHE BUKURIA Njerëzit e dashuruar kanë sy të ndriçuar. Faqet e tyre skuqen, dhe mungesa e oreksit mund të çojë në një trup të hollë! Gjithashtu, tronditja, adrenalina që ju godet çdo herë që e shihni një njeri të dashur, mendoni për të, apo kur dikush e përmend atë, ka ndikim […]

Posted in Dashuria dhe rënia në Dashuri | Tagged , , , | Leave a comment

Menstruacionet

Oh , jo! Erdhën përsëri !… Nuk ka asnjë vajzë apo grua, që nuk e ka thënë këtë fjali të paktën disa herë në vit, kur ajo kupton se i ka prap ato. Kur vajzat thonë “ I kam ato “, duke mos shpjeguar diçka tjeter, shumë shpesh ato e kanë fjalën për menstruacionet. Ajo […]

Posted in Vajzat në Pubertet | Tagged , , | Leave a comment

Trupi i femrës

Për të kuptuar më mirë se çfarë po ndodh me trupin tuaj, shih vizatimin e bashkangjitur. Në të ju mund të shihni atë që ne nuk mund të shohim, edhe nëse vendosim pasqyrën në ndonjë pozitë shumë të veçantë. Në fakt, është anatomia juaj. Ndryshe nga burrat, qelizat seksuale (spermatozoidet) të të cilëve prodhohen pjesën […]

Posted in Vajzat në Pubertet | Tagged , , , | Leave a comment

Ereksioni dhe ëndrrat e lagura

Ereksioni Ereksioni është kur organi juaj seksual ngritet, zgjërohet,ngritet nga eksitimi seksual. Ai mund të shkaktohet nga kontakti, shiqimi, mendimet….dhe është shumë mirë nëse mund ta shkaktoni lehtë. Nëse kjo ndodhë në pishinë ju mundë të jeni në siklet, por paramendoni se sa e turpshme kjo do të ishte në qoftë se, në një tjetër […]

Posted in Djemtë në Pubertet | Tagged , , , | Leave a comment

Trupi i mashkullit

Hajde, shiqo tash në mes të këmbëve tuaja! Për të kuptuar më mirë se çfarë po ndodh atje, shikoni në këtë vizatim. Qesja është adresa në të cilën, në trupin e njeriut, gjenden testikujt. Kjo adresë është e rëndësishme sepse aty prodhohet sperma; qelizat seksuale mashkullore, të cilat në vetvete-si një çip kompjuteri, mbajnë kodin […]

Posted in Djemtë në Pubertet | Tagged , , , | Leave a comment